Odet de Coligny, dignitari eclesiàstic
< índex castellano >

Odet de Coligny fou un dignitari eclesiàstic, va néixer el 1517 en el si de la família Coligny, originària de la regió de Bresse (Franc Comtat). Va acumular diversos alts càrrecs eclesiàstics, als setze anys d'edat fou nomenat cardenal de Châtillon (1533). També fou bisbe de Tolosa (1534-1550) i de Beauvais (1535-1569) i abat de Saint-Lucien de Beauvais (1537-1569), de Fleury o Saint-Benoît-sur-Loire (1551-1569), Vézelay (1560-61), Ferrières (1556-1568) i Notre-Dame de Froidmont (1553-1569) entre altres. A causa de les influències familiars, el 1561 es va convertir en calvinista, el 1563 fou excomunicat pel papa Pius IV i el 1564 es casava amb Isabelle d'Hauteville. Participà en les guerres de Religió i el 1568 es va refugiar a Anglaterra on morí el 1571 suposadament enverinat per ordre de França. És enterrat a la catedral de Canterbury.

Té relació amb:
- Abadia de Saint-Lucien de Beauvais (Oise)