Altres monestirs de la província de Zamora

(Zamora)

Priorat del Santo Sepulcro de Toro
S Sepulcri de Thoro / Tauro
(Toro, Zamora)
Santo Sepulcro de Toro

Aquesta casa del Sant Sepulcre es troba documentada a Toro des de l'any 1128 com una església propietat d'aquell orde. En una data desconeguda s'hi va instaurar un monestir amb les seves dependències annexes que, en el segle XV, era la seu del vicari general pels regnes de Castella, Lleó, Portugal, Navarra i Galícia, estatus que va mantenir fins a la seva extinció el 1489.

Entre les seves possessions a Toro cal comptar les esglésies de San Julián de los Gascos i Santa Marina i altres propietats. Quan es va suprimir l'orde, la casa va passar a mans de Sant Joan de Jerusalem, que també estava present a Toro (a Nuestra Señora de la Vega), traspàs que es va fer de manera gradual, conservant funcions administratives sobre els seus béns, en forma de batllia. A mitjan segle XIX era una església amb funcions parroquials que es van mantenir fins al 1896, quan van passar a la col·legiata de Santa María la Mayor.