Abadia de Notre-Dame de Le Rivet
Abbaye du Rivet / Riveto / Rivetum
< anterior Inici França Nova Aquitània Gironda següent >

Gironda

Tradicionalment s’ha considerat que aquest monestir cistercenc té un origen benedictí d’època carolíngia. El 1189 la comunitat es va afiliar a l’orde del Cister a través de l’abadia de Pontaut (Landes) de la línia de Pontigny. El 1264 el papa Urbà IV la va deslliurar de la tutela episcopal que fins aquell moment encara exercia, l’església actual és d’aquella època. Després va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys i més endavant les guerres de Religió, un atac de l’any 1593 fou especialment virulent amb els monjos i els béns de la casa. Durant el segle XVIII va viure un període de prosperitat que va permetre reconstruir algunes de les dependències. El 1790 el monestir fou suprimit i l’any següent es va posar a la venda i es va convertir en propietat privada, tot i així es van respectar bona part de les estructures. A finals del segle XIX va començar la restauració dels espais. El 1939 hi va arribar una comunitat cistercenca femenina procedent de Blagnac, prop de Tolosa de Llenguadoc, que avui encara ocupa l’antic monestir.

Le Rivet
Abadia de Le Rivet