Celler de Claravall, a Dijon
Maison de Clairvaux à Dijon / Cellier / Petit Clairvaux

Costa d'Or

Cercador contacte

Costa d'Or

Aquesta dependència de l’abadia de Claravall (Aube) a Dijon té el seu origen en la necessitat de facilitar l’accés dels representants dels diferents monestirs de l’orde als Capítols Generals que es celebraven anualment a Cîteaux, el gran nombre de cases vinculades a Claravall va aconsellar donar allotjament en un indret adient als assistents de la seva branca (al voltant de 300) que procedien de la part nord de Cîteaux. El 1190 Claravall va rebre un conjunt de terrenys a Dijon que es van anar ampliant en els decennis següents arribant a ocupar un gran espai enjardinat amb cases i elements auxiliars com ara bodegues i cellers per emmagatzemar queviures, a més d’extenses vinyes d’on proveir-se. També tenia una capella que a causa de l’oposició de les parròquies de la ciutat només podia celebrar pels ocupants de la casa. La seva situació arribaria a ser equiparable a una granja cistercenca, destinada a la producció i comercialització de productes agraris, vi especialment. En el segle XIII arribaria l’època de màxima expansió de la casa. El 1792 es va vendre arran de la Revolució i es va urbanitzar, el complex era de grans dimensions però les restes actuals són limitades, bàsicament un edifici de dues plantes amb dues naus separades per columnes.

Petit Clairvaux
El Celler de Claravall, a Dijon