Centre-Val de Loira
Abadia de Saint-Georges-du-Bois
Abbaye de Saint-Georges-du-Bois / Sanctus Georgius de Nemore / In Bosco
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Loir i Cher següent >

Loir i Cher

La creació d’aquest monestir, que després de molts canvis encara té activitat, fou impulsada pel bisbe sant Innocenci de Le Mans (532-543) amb la intervenció del rei merovingi Khildebert I (511-558) i la seva esposa la reina Ultrogoda (?-d567)La reina Ultrogoda i Khildebert I

Detall de la portada de la catedral de Le Mans
aquesta darrera va fomentar la seva construcció i aportà d’algunes relíquies de sant JordiSant Jordi
(+ 303)

Màrtir a Nicomèdia, Àsia Menor

Sant Jordi
Catalogus Sanctorum (P. Natali, 1543)
a qui es va dedicar la casa, la tradició esmenta que es tractava d’un braç. El monestir ja estava poblat per monjos a mitjan del segle VI. Innocenci era coneixedor de la Regla de Sant Benet i l’hauria introduït en aquest monestir, hom parla de la relació del bisbe amb sant Benet de Núrsia, a qui hauria demanat alguns monjos formats per ell per poblar fundacions monàstiques dins del seu bisbat. Aquest monestir va desaparèixer durant el segle IX a causa de les invasions dels víkings.

Saint-Georges-du-Bois
L'abadia de Saint-Georges-du-Bois

agustinians

Premonstratencs

Le Mans
Sant Innocenci, bisbe de Le Mans
Detall de la portada de la catedral de Le Mans (Sarthe)

Interior de l'església del monestir

El lloc fou restaurat monàsticament el 1045 per Jofre II Martell, comte d’Anjou, qui hi va instaurar una canònica agustiniana a la que va fer diverses donacions de béns, algunes parròquies i altres drets amb la finalitat d’assegurar el seu futur. En poc temps ja disposaven de set priorats que hi depenien. Malgrat tot, amb el pas del temps la casa va anar decaient de manera que el 1725 hom va demanar la seva incorporació a l’orde de Prémontré, quan van arribar els premonstratencs procedents de la propera abadia de l'Étoile (Loir i Cher)Abadia de l'Étoile
(Loir i Cher)

Monestir premonstratenc des del 1130, abans era una casa benedictina. Suprimit amb la Revolució, es va restaurar a finals del segle XIX, fins el 1903. Encara es conserva l'església

Abadia de l'Étoile
Louis Boudan, 1695
Bibliothèque nationale de France
, només restava un canonge a la comunitat. Aquest període va acabar amb la Revolució, després de passar a mans de particulars, a finals del segle XX va tornar a l’Església i des del 2001 és la seu d’un nou monestir benedictí. Es conserva bona part de l’església que bo i modificada, encara conserva elements medievals.

Jofre II Martell
Jofre II Martell, restaurador de la casa