Priorat de La Cobertoirada

La Couvertoirade / Casa del Temple de La Cobertoirada

(La Cobertoirada / La Couvertoirade, Avairon)

La Cobertoirada
La Cobertoirada

En el segle XI, el lloc de La Cobertoirada es troba relacionat amb l'abadia Saint-Pierre de Nant (Avairon), on hi haurien establert un priorat. El 1181 els templers de la propera comanda de Santa Aulària de Sarnon van rebre la donació d’un mas en aquest lloc.

La Cobertoirada
La Cobertoirada

Durant la primera meitat del segle XIII, des de la comanda de Santa Aulària es va bastir el castell medieval que encara es conserva, bé que en ruïna, aquesta obra es va poder realitzar gràcies a l'autorització donada per Ramon Berenguer IV el 1158 a Santa Aulària de bastir noves fortificacions. El 1312, amb la supressió de l'orde del Temple, el lloc va passar a mans dels hospitalers. Durant el segle XV la regió va viure inestabilitats polítiques i a mitjans d'aquell segle, es va procedir a la fortificació de La Cobertoirada. Al segle XVIII, aquesta casa ja havia estat abandonada pels cavallers de l'Hospital.

La Cobertoirada
La Cobertoirada