Monestirs del
País del Loira
Priorat de Saint-Jean-Baptiste de Château-Gontier
< anterior Inici França País del Loira Mayenne següent >

Mayenne

Es tracta d’un priorat benedictí depenent de l’abadia de Saint-Aubin d’Angers que es va establir en aquest lloc de Bazouges, que pertanyia a aquella abadia des de poc abans de l’any 1000 per donació del comte d’Anjou, Folc Nerra. Ja entrat el segle següent, al voltant de l’any 1007 el mateix comte hi va establir el castell de Château-Gontier el que va provocar certs problemes entre els nous senyors de Gontier i els benedictins de Saint-Aubin. Com la casa mare, el priorat va entrar a l’òrbita maurista el 1665. Es conserva la gran església romànica aixecada al segle XI, molt modificada durant el segle XIX i actualment restaurada. El 1940 i a causa d’un bombardeig i la seva posterior restauració, van sortir a la llum algunes pintures murals de l’època de construcció de l’església i altres, geomètriques, del segle XIII.

Château-Gontier
Sant-Jean-Baptiste de Château-Gontier