Monestirs d'Hauts-de-France
Priorat de Saint-Maurice de Senlis
S. Mauricii
< anterior Inici França Hauts-de-France Oise següent >

Oise

Priorat canonical fundat entre els anys 1262 i 1264 a tocar del palau reial de Senlis d’origen carolingi i fins i tot potser anterior, situat en un lloc elevat de la vila i ben defensat. La capella del palau existia des del 1120, dedicada a Saint-Denis. Lluís IX de França (1226-1270) fou el promotor de l’empresa per la que va fer portar relíquies de sant Maurici des de l’abadia de Saint-Maurice d’Agaune (Suïssa) El 1264 es va consagrar la nova capella. Originalment depenia de Saint-Maurice d’Agaune, el 1530 va incorporar-se a la congregació de Saint-Victor i el 1643 a la congregació de França. La capella i el claustre es van perdre després de la Revolució.

Saint-Maurice

agustinians