Provença-Alps-Costa Blava
Priorat de Saint-Martin de Volonne, o de Cornillon
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Alps de l'Alta Provença següent >

Alps de l'Alta Provença

Aquesta interessant església s'identifica amb Saint-Martin de Cornillon, un priorat que en el segle XI depenia de l’abadia de Sant Víctor de Marsella i que el 1180 fou unit a la canònica agustiniana de Chardavon, situada a Saint-Geniez (Alps de l’Alta Provença), després de la seva ruïna (1385) aquella canònica seria traslladada a La Baume (Sisteron). Hi ha constància de que aquesta església era també la parròquia de Volonne. El 1602, després de patir els efectes de les guerres de Religió, es trobava en molt mal estat, i estava descoberta. Arran d’això, es van portar a terme obres de restauració i va quedar com a capella del cementiri que encara ocupa els seus voltants. Abandonada més endavant, va tornar a entrar en ruïna fins que s’ha anat protegint i restaurant des de la segona meitat del segle XX. Es tracta d’un bell edifici de planta basilical, segurament del segle XI.

Volonne
Saint-Martin de Volonne