Castella i Lleó
Monestir de Santa María de la Sierra
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Segòvia següent >

Segòvia

El 1133 el bisbe de Segòvia, Pedro de Agen (1112-1149) va fundar en aquest lloc, on possiblement ja existia una capella i un eremitori, un establiment monàstic seguidor de la Regla de Sant Benet. A finals d’aquell segle es trobava en decadència i el 1201 el bisbe hi va intervenir per redreçar la situació. Això faria que més endavant la casa passés a estar sota l’òrbita cistercenca, abans del 1219, data en que ja hi ha constància de la nova situació. Hom ha mantingut que la data de canvi d’orde va tenir lloc el 1212 i hi van intervenir els monjos de Carracedo. La nova situació no va ajudar al seu desenvolupament, el monestir va patir penúries econòmiques en els segles següents. El 1467 es va unir a la Congregació de Castella i el 1498 va esdevenir un priorat del monestir de Sacramenia, en aquell moment només tenia una comunitat amb dos membres, un d’ells el prior. En el segle XVIII la casa es trobava en situació de ruïna parcial. Fou desamortitzat el 1835 i actualment es troba en ruïna, l’església és de l’època de l’arribada dels cistercencs.

Santa María de la Sierra

Santa María de la Sierra (c. 1923)