Centre-Val de Loira
Monestir de Saint-Pierre-le-Puellier de Tours
S Petrus Puellarum
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre i Loira següent >

Indre i Loira

L’església de Saint-Pierre-le-Puellier duia aquest nom arran de la comunitat de monges que l’havia ocupat. Aquesta casa femenina segurament tingui un origen força antic, possiblement del segle VI tot i que està documentada a partir de l’any 791. La data més endarrerida el relacionaria amb la que va fundar santa Monégonde prop de la tomba de sant Martí. Segons la tradició aquesta era natural de Chartres però a causa de la seva fama de santedat es va retirar a Tours on es va recloure amb altres companyes en el que seria un monestir femení. Monégonde va morir en aquest lloc el 570. Una altra narració situa la fundació en la mateixa època, en aquest cas seria obra de la reina Clotilde, esposa de Clodoveu I, que el 511 va quedar vídua i es va retirar a Tours on va instaurar el monestir femení on hi va morir l’any 545. Podria tractar-se del mateix monestir o de dos diferents o també que s’haguessin unificat donant pas a Sant-Pierre-le-Puellier, que existia com a tal el 791. Durant la segona meitat del segle XI es va convertir en una col·legiata depenent del monestir de Saint-Martin de Tours, al menys des del 1080 tenia funcions parroquials i va servir de lloc d’enterrament. El lloc es troba molt transformat però s’ha pogut excavar el seu cementiri, que ha aportat informació d’aquella època.

Puellier
Saint-Pierre-le-Puellier