Monestirs
Monestirs de
Centre-Val de Loira
Indre i Loira
Indre-et-Loire
< anterior Inici França Centre-Val de Loira

següent >

castellano
Cercador contacte

Centre-Val de Loira


Monestirs del departament d'Indre i Loira

   

Beaulieu
Abadia de Beaulieu

Bourgueil
Abadia de Bourgueil

Clarté-Dieu
Abadia de la Clarté-Dieu

Cormery
Abadia de Cormery

Liget
Cartoixa de Le Liget

Marmoutier
Abadia de Marmoutier

Preuilly
Abadia de Preuilly

Saint-Léonard
Saint-Léonard de L'Île-Bouchard

Seuilly
Abadia de Seuilly

Saint-Julien de Tours
Saint-Julien de Tours
Saint-Martin de Tours
Saint-Martin de Tours
Puellier
Saint-Pierre-le-Puellier

Villeloin
Abadia de Villeloin

Villiers
Priorat de Villiers

 

Altres monestirs:


Priorat de Saint-Cosme

L’any 1012 es va aixecar en aquest lloc (que en aquell moment era una illa) una capella que fou donada al monestir de Marmoutier per establir-hi uns monjos. El 1092 va passar a mans de la canònica de Saint-Martin de Tours que hi va fundar un priorat que es va mantenir actiu fins el 1742.


Priorat de Saint-Cosme


Convent dels Carmes de Tours

Convent de carmelites calçats fundat el 1301, l’església es va beneir el 1343 i es va reconstruir el 1473. La casa va mantenir-se fins la Revolució, el 1790. Es conserva l’església, ara dedicada a Saint-Saturnin en substitució de la parròquia d’aquest nom destruïda amb la Revolució.


Església de Saint-Saturnin
Antic convent dels Carmes


Abadia de Gastines

Canònica agustiniana fundada el 1138 per l’arquebisbe de Tours a partir d’una comunitat anterior de tipus eremític. Destruïda per un incendi a finals del segle XII, reconstruïda el 1207. Saquejada pels protestants el 1562. El 1668 es va incorporar a la Congregació de França. Va desaparèixer amb la Revolució. Es conserven algunes restes.


Abadia de Gastines


Abadia de Luzé, o de Bois-Aubry

Es tracta d’un priorat fundat el 1118 depenent de l’abadia de la Sainte-Trinité de Tiron (Eure i Loir) que va erigir-se en abadia el 1138. Inicialment el lloc era conegut amb el nom de Saint-Michel de Luzé (Luzeray / Lucezeium) i més endavant amb del de Bois-Aubry (Boscus Alberici) a partir del segle XV només s’utilitzava aquest darrer nom. De propietat particular.

Augustins Bourges
Granja i priorat de Meslay

Dependència de l'abadia de Marmoutier (Tours). En època de l’abat Hugues de Rochecorbon (1210-1227) es va bastir la granja de Meslay, propera al monestir i que encara conserva bona part de les seves estructures medievals, també fou la seu d’un priorat.


Abadia de Beaumont-lès-Tours

Monestir de monges benedictines de fundació antiga (c580) que el 1002 es va traslladar a Beaumont, a tocar de Tours. Vinculat a la col·legiata de Saint-Martin. Des d'aquest lloc es va fundar el priorat de Moncé, després abadia. Va mantenir-se fins la Revolució tot i que el 1784 havia patit un greu incendi que el va afectar en profunditat. Pràcticament desaparegut.


Abadia de Beaumont-lès-Tours
Louis Boudan (1699)
Bibliothèque nationale de France

Monasticon Gallicanum
Abadia de Noyers
Gravat del Monasticon Gallicanum
Bibliothèque nationale de France

Monestir benedictí fundat el 1030 per un senyor local i confirmat l’any següent per Robert II (996-1031). Dedicat a Notre-Dame. El 1659 hi fou introduïda la reforma de la congregació de Saint-Maur. L’església i la major part de les dependències es van perdre després de la Revolució, hi ha restes de construccions del segle XVIII.


Escut de Noyers
Segons l'Armorial général de France (1696)
Bibliothèque nationale de France

Monasticon Gallicanum
Abadia de Turpenay
Gravat del Monasticon Gallicanum
Bibliothèque nationale de France

Casa benedictina fundada l’any 1127 pel comte Folc V d'Anjou (1109-1129) sobre un establiment de caire eremític anterior relacionat amb l’abadia de Notre-Dame de L’Absie (Deux-Sèvres) que hauria col·laborat en la seva transformació en cenobi regular. Va desaparèixer amb la Revolució quan només tenia dos religiosos. Destruït, resta alguna dependència secundària.


Abadia de Turpenay
Foto de Claude Villetaneuse, a Wikimedia


Abadia de Beaugerais,
o Baugerais

Inicialment era una canònica regular fundada a començament del segle XII i lliurada el 1172 als cistercencs de Louroux (Maine i Loira) que en van fer una abadia filla. El 1184 es consagrava la nova església. Es conserven alguns elements.

Filiació de Beaugerais
Segons l'Originum Cisterciensium
(L. Janauschek, 1877)

Abadia de Cîteaux (Costa d'Or)
Abadia de Louroux (Maine i Loira) / 1121
Abadia de Beaugerais / 1172


Abadia de Notre-Dame de Moncé

Monestir cistercenc femení fundat el 1209 com a simple priorat amb monges procedents de Beaumont-lès-Tours. Va esdevenir un lloc amb molta vitalitat el que li va permetre que el 1652 es convertís en una abadia. Pràcticament desaparegut.Tours
La catedral de Tours
 
Baldiri B. - Juliol de 2017