Priorat de Notre-Dame d’Agudelle. Saint-Eutrope
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente Marítim següent >

Charente Marítim

La canònica de Notre-Dame de la Couronne tenia una possessió al lloc d'Agudelle on Lambert, monjo d’aquella abadia, hi va fer aixecar una capella i va intentar la fundació d’una casa femenina depenent de Fontevraud, empresa que no va prosperar i el 1129 la comunitat de Fontevraud cedia Agudelle altre cop a La Couronne. Lambert fou abat de La Couronne entre el 1073 i 1136, data en que fou nomenat bisbe d’Angulema; després de la seva mort fou considerat sant. Hom pensa que el priorat es va fundar a l’època de l’abat Lambert, però el primer prior conegut d’aquesta casa és Gombaud, de l’any 1182. El priorat es va mantenir fins la Revolució, tot i que en els darrers anys el títol de prior s’associava amb el de rector de la parròquia.

Saint Eutrope d'Agudelle
Saint-Eutrope d'Agudelle