Altres monestirs de les Boques del Roine

Boques del Roine / Bouches-du-Rhône

Convent dels Dominics d’Ais de Provença
Jacobins d’Aix-en-Provence / Església de la Madeleine
(Ais de Provença / Aix-en-Provence, Boques del Roine)
Dominics d’Ais de Provença

Els dominics es van establir a la ciutat d’Ais de Provença cap al 1272, poc després van començar a aixecar el convent gràcies al suport financer del comte Ramon Berenguer V, la casa comtal de Provença tenia el seu palau molt a prop. A finals del segle XIII el convent ja es trobava completament bastit i en plena activitat. El 1383 va patir un incendi, i això va obligar a la seva reconstrucció.

Detall de La ville d'Aix en Provence (1575)
Bibliothèque nationale de France

El 1450 es consagrava una nova església, però el 1485 va caure en ruïna, es va bastir de nova planta entre el 1691 i 1703, tal com encara ara es veu. Arran de la Revolució la casa fou suprimida i posteriorment la seva església va prendre les funcions de la parròquia de la Madeleine, que s’havia enderrocat, i també aquesta nova advocació.