Monestir de La Baume / Priorat de Saint-Roman-de-Roche
Balma

Jura següent >

Jura

Es tracta d’un antic monestir femení fundat a mitjan del segle V prop del monestir de Condat (Saint-Claude) que el va impulsar. Al front d'aquest darrer es trobaven sant Romà i el seu germà sant Lupicí, formava part, per tant, del cercle de monestirs seguidors dels mateixos costums conegut amb el nom de Pares del Jura. La tradició explica que al davant del nou monestir hi van posar la seva germana Iola. La capella de l’establiment monàstic fou el lloc d’enterrament de sant Romà fins que cap el segle VII les seves restes es van traslladar a Saint-Claude. El monestir de Balma (La Baume) va desaparèixer com a tal i fou substituït per un priorat depenent de Saint-Claude que fou conegut amb l’advocació del seu fundador, Saint-Roman-de-Roche. Ara hi queda una simple capella del segle XIII.

Saint-Roman-de-Roche
Església de Saint-Roman-de-Roche