Monestirs del
País del Loira
Abadia de Notre-Dame de La Boissière
< anterior Inici França País del Loira Maine i Loira següent >

Maine i Loira

Aquest monestir fou fundat l’any 1131, era una casa pertanyent a l’orde o congregació benedictina de Savigny que s’havia desenvolupat molt ràpidament des de la seva fundació l’any 1105 inspirada per sant Vidal al monestir de Savigny (Manche) des d’on van arribar els primers monjos que van formar la primera comunitat de la nova casa. L’any 1147 aquell orde es va integrar al Cister i la casa de La Boissière també hi va entrar a formar part. Les donacions i favors que va anar rebent van comportar el seu desenvolupament el que va facilitar acabament de les obres de les seves dependències. L’església es va consagrar el 1212. El 1228 rebia privilegis i protecció de la Santa Seu.

La Boissière
Capella del monestir de La Boissière

Savigny

La Boissière
La Boissière

La Boissière
La Boissière

També va influir en el seu desenvolupament l’arribada al monestir d’una fragment de la Vera Creu, portada en època de les croades, el 1244, el que va impulsar l’afluència de pelegrins. La casa va resultar incendiada en el decurs de la guerra dels Cent Anys el que va obligar el seu abandonament temporal per part de la comunitat, al seu retorn va començar la seva dificultosa reconstrucció. La vida monàstica va acabar a La Boissière amb la Revolució i ara és de propietat particular. Es conserva en bon estat la capella de La Vera Creu, a més d’altres dependències de construcció més moderna.

La Boissière
La Boissière