Monestirs del
País del Loira
Abadia de Notre-Dame de La Grainetière
< anterior Inici França País del Loira Vendée següent >

Vendée

El terreny on es va aixecar el monestir de La Grainetière fou lliurat cap el 1130 per Gilbert de La Chaize, senyor del lloc, a l’abat Guillaume de Fontdouce (Charente Marítim). Per una butlla del papa Luci II del 1145 sabem que tenia el títol d’abadia i que pertanyia al Cister. D’altra banda, hom considera aquesta casa una de les fundacions inspirades per Giraud de Salas tot i que aquest havia mort el 1120. Durant els decennis següents es va anar desenvolupant la construcció del complex monàstic gràcies a les donacions rebudes de la noblesa local. Després de la guerra dels Cent Anys, que no va afectar de manera especial aquesta casa, el lloc fou fortificat. Durant la segona meitat del segle XV va començar a estar regida per abats comendataris. Després de les guerres de Religió, a la segona meitat del segle XVI, el monestir fou restaurat i al segle XVIII es trobava en decadència. Amb la Revolució va quedar sense comunitat i el lloc es va posar a la venda esdevenint el centre d’una explotació agrícola. A mitjan del segle XX el lloc fou protegit i des del 1979 torna a estar ocupat, ara amb una comunitat benedictina de la congregació de Notre-Dame d'Espérance.

La Grainetière
Claustre de La Grainetière