Abadia de Notre-Dame de Fontdouce
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente Marítim següent >

Charente Marítim

Aquesta abadia benedictina fou fundada l’any 1111 per Guillaume de Conchamp, senyor de Taillebourg, lloc situat a ponent d’aquí. Guillaume es va reunir amb un eremita que es trobava assentat en aquest indret i van decidir l’establiment d’una abadia, en la fundació sembla que també hi va intervenir Giraud de Salas, impulsor d’altres monestirs. Aquesta casa de Fontdouce va fundar altres establiments monàstics, com ara el de La Tenaille (Charente Marítim), La Grainetière (Vendée) o Blanche-Couronne (Loira Atlàntic). La primera església monàstica es va aixecar amb certa rapidesa i el 1127 fou consagrada, després es bastiria una de nova, ja gòtica i de grans dimensions, ara pràcticament destruïda a causa de les guerres de Religió del segle XVI. Després d’aquell episodi bèl·lic, els monjos van tornar a l’abadia, però a causa de les dificultats econòmiques només van poder adaptar algunes de les dependències per les seves necessitats, però van poder sobreviure fins a finals del segle XVIII. El lloc fou abandonat per la comunitat i venut arran de la Revolució, quan va passar a mans particulars. A partir de la segona meitat del segle XX va començar el seu estudi arqueològic i restauració.

Fontdouce
Primitiva església de dos pisos