Priorat de Saint Martin de Salles
Prieuré Saint-Martin de Salles / Salis

Roine / Metròpoli de Lió següent >

Roine / Metròpoli de Lió

Cap el 980 es va fundar en aquest indret un priorat cluniacenc gràcies la donació d’unes terres efectuada a favor de l’abadia de Cluny. Hom considera l’abat Odiló de Cluny (994-1049) el gran impulsor d’aquesta casa. D’altra banda, a llevant d’aquí (ara al terme de Fareins, Ain) hi havia un monestir femení també cluniacenc que estava situat en una illa del Saona. A causa de la inestabilitat d’aquell lloc per l’acció del riu, les monges es trobaven a finals del segle XIII en una situació delicada ja que el monestir havia quedat afectat per les aigües i el van haver d’abandonar. Amb l’autorització de Cluny es van traslladar a Salles que en endavant esdevindria un monestir femení. A finals del segle XVIII les monges d’aquesta comunitat, que tenien un règim de vida molt relaxat, s’havien convertit en canongesses.

Saint-Martin de Salles
L'església del priorat de Salles