Monestirs
Monestirs d'Alvèrnia
Roine-Alps
Priorat de Saint-Pierre d'Extravache
< anterior Inici França

Alvèrnia-Roine-Alps

Savoia següent >
castellano
cercador contacte facebook

Savoia

Es tracta d’una església a la que hom li atribueix una antiguitat molt llunyana, de l’època de l’arribada dels primers evangelitzadors i fins i tot considerada la primera església de Savoia. De fet, però, la petita església és de construcció romànica, potser del segle XI. L’absis conserva restes molt malmeses de pintures murals, que caldria situar al voltant dels segles XVI o XVII. Al seu costat hi ha ruïnes de construccions adossades que s’han identificat com les d’un priorat o santuari. Tenia funcions parroquials quan va quedar destruïda el 1803 o poc després a causa d’un incendi i ara és en ruïnes. També tradicionalment s’admet l’existència d’un petit priorat en aquest lloc, depenent d’una abadia situada més enllà del coll, ara en terres italianes.

Extravache
Saint-Pierre d'Extravache


Desconegut 

Extravache
Saint-Pierre d'Extravache

Extravache
Saint-Pierre d'Extravache


Extravache
Saint-Pierre d'Extravache
Pintures murals

Extravache
Saint-Pierre d'Extravache
Pintures murals a l'any 1933
Fotografia de Lavis-Trafford,
a Église de Saint-Pierre-d’Extravache


Bibliografia:
- GENNEP, Arnold Van (1939). Patronages, chapelles et oratoires de la Haute-Maurienne. Revue d'histoire de l'Église de France. Vol. 25. Núm. 107. París.
- LAVIS-TRAFFORD, M. A. De (1933). Église de Saint-Pierre-d’Extravache. Mémoires et documents publiés par la Société savoisienne d'histoire et d'archéologie. T. LXX. Chambéry

 


Situació:

Les ruïnes de l'església d'Extravache es troben a Bramans, enlairades
Prop del túnel de Fréjus, entre Grenoble i Torí

Baldiri B. - Gener de 2015