Altres monestirs d'Àvila

(Àvila)

Convent de la Santísima Trinidad d’Arévalo
Trinitaris d’Arévalo
(Arévalo, Àvila)
Santísima Trinidad d’Arévalo

El convent trinitari d'Arévalo és de fundació antiga, segons la tradició fou fundat pel mateix Joan de Mata († 1213), tot i que la data en què se situa aquesta és el 1214. Sigui com sigui, la casa va tenir un recorregut notable, hom coneix diversos personatges que van ser membres de la seva comunitat. La seva trajectòria es va veure estroncada per l'ocupació francesa, el 1808, que va malmetre el grandiós edifici i els seus béns, el 1843, després de la desamortització, el lloc va passar a mans particulars i va caure en ruïna, encara es conserven importants restes de la seva església.