Castella i Lleó
Monestir de Nuestra Señora de la Anunciación de El Bueso
< anterior Inici Espanya Castella i Lleó Valladolid següent >

Valladolid

El monestir té el seu origen en una capella dedicada a la Mare de Déu construïda el 1450 pels ducs d’Osuna i que fou ocupada per ermitans. Poc després el seu superior, Fernando Tibona, i una part d’aquella comunitat van adoptar l’hàbit dels predicadors vinculant-se a la casa que aquest orde tenia a Toro; l’altra part de la comunitat fou expulsada i va adoptar la Regla de Sant Benet amb el vist-i-plau de San Benito el Real de Valladolid i del papa. Va esdevenir una casa depenent de Valladolid, la fundació de la qual es va formalitzar l’any 1460 i ocupant provisionalment l’antiga capella i ermitori mentre s’havia d’aixecar el nou monestir.

El Bueso
Ruïnes d'El Bueso

Benedictins

Les dificultats econòmiques i l’oposició de Fernando Tibona, que havia tornat al Bueso i ara marxava una altra vegada amb els dominics de Toro van dificultar el seu desenvolupament. Finalment les diferències van acabar amb la intervenció del bisbe de Palència i del mateix papa Pius II, amb una sentència del 1463. La comunitat va continuar la construcció del monestir però el 1524 va quedar pràcticament destruït a causa d’un incendi. Després va començar la seva reconstrucció però la poca vitalitat va fer que el 1586 hom prohibís l’admissió de novicis, el 1595 fou lliurat a Santo Domingo de Silos i el 1607 a Sahagún. El 1722 va patir un segon incendi deixant-lo en plena decadència malgrat la voluntat de reedificar-lo. El 1789 es va proposar la seva dissolució i el 1793 el lloc fou cedit a San Benito de Valladolid. Abandonat totalment a partir del 1835 va caure en ruïna i actualment les seves restes són escasses.

El Bueso
Ruïnes d'El Bueso