Altres monestirs de la província de Lleó

(Lleó)

Convent de San Francisco d’Astorga
Franciscans d’Astorga
(Astorga, Lleó)
San Francisco d’Astorga

Tradicionalment, s’ha considerat que aquest establiment hauria estat fundat pel mateix sant Francesc al seu pas per Astorga, on va ser hospitalitzat. Segurament la primitiva església es va bastir durant el segle XIII, el 1273, Alfons X de Castella va fer donació d’uns terrenys al convent. Aquell edifici, del que hi ha algunes restes, fou substituït al segle XVII per l’actual. La vida del monestir transcorregué sense entrebancs fins al segle XIX, quan els franciscans es van veure obligats a abandonar-lo a causa de la Guerra del Francès. Quan hi van poder tornar, el 1816, el van trobar molt malmès. Fou exclaustrat definitivament el 1836. El lloc va passar a mans públiques, s’hi va instal·lar una caserna i més endavant la presó. El 1883 va passar a estar ocupat per una comunitat de redemptoristes.